Over Dreumeland

Karin profiel stipjurk

Dreumeland bestaat sinds 2006 en is opgericht door Karin Beumer. Na een aantal jaren werkzaam te zijn geweest in de media (Media Exposure, Initiative Media, Boomerang Freecards) en marktonderzoek op gebied van kindermarketing (KidWise), liet ze zich omscholen tot leerkracht basisonderwijs. In die periode kreeg ze zelf kinderen en ontdekte ze de warmte en het effect van babymassage en kinderyoga. De kinderyoga op school was een succes en het masseren van haar eigen kinderen gaf zoveel rust en voldoening, dat ze zich daar meer op wilde richten … het idee voor Dreumeland was geboren!

 

steeds meer aanbod

Duik in het zand 2013 foto gemma tijmensen 2 300x200In de jaren die volgde kwamen er meer disciplines bij. Karin volgde diverse opleidingen, de een bleek beter aan te sluiten bij het groeiende aanbod van Dreumeland dan het andere … maar uiteindelijk werd het kaf van het koren gescheiden en was er een duidelijke lijn in het aanbod zichtbaar: ontspanning en plezier van buik tot schoot, van zwanger tot scholier.

Het aanbod kristalliseerde zich tot zwangerschapslessen, babymassage, dans en yoga van dreumes tot kleuter en tieneryoga. Het team breide zich uit tot 8 personen. Dat was dynamisch, leuk en gezellig! We groeiden en groeiden. Dreumeland was een succes en bekend in de omgeving onder jongere ouders. We genoten er volop van!

docententrainingen

Tijdens de groei in aanbod en team, kon Karin zich meer richten op de volgende stap: docententrainingen. In haar marketingjaren was ze al bekend met geraakt met scholing aan volwassenen en ze heeft natuurlijk onderwijservaring opgedaan in het basisonderwijs. En daarbij de ervaring en de zich ontwikkelende visie tijdens de lessen aan particulieren in haar praktijk. Samen was dit een mooie basis om een aantal docententrainingen te starten. Haar betrokkenheid bij de Vakgroep voor Shantalamassage Docenten (VSD) hielp haar om als eerste deze scholing op te zetten. In 2013 was de eerste scholing een feit. Deze werd goedgekeurd door de Vakgroep Shantalamassage Docenten en uiteindelijk ook geaccrediteerd door het Centraal Bureau Kort Beroepsonderwijs.

In 2014 werd Karin gevraagd om babymassage voor kraamverzorgende te ontwikkelen, onder de bezielende leiding van Margreet van Weeren. Een gedreven ervaren en gedisciplineerde trainer bij wie Karin meerdere scholingen volgde op gebied van massage. In dat jaar werd Karin ook gevraagd om de docententrainingen baby-, dreumes- en peuteryoga bij Kinderyoga Academie Jip & Jan te verzorgen. In 2017 kwam daar de in-companytraining babymassage aan JOGZ-verpleegkundigen bij. In deze periode groeide het team van Dreumeland gestaag.

In 2020 raakte Karin betrokken bij het onderzoek naar het effect van babymassage door TNO. Waar ze eerst een eervolle plek kreeg in de klankbordgroep, werd er al snel een beroep gedaan op haar scholingservaring en mocht ze de uitvoerders van het onderzoek (bij)scholing geven en bijdragen aan de kennisbasis van het onderzoek.

COVID-19

En toen was daar corona.

FouwfamDit heeft een groot impact gehad op iedereen. Zo ook op Dreumeland. De groepslessen werden gestaakt tijdens de eerste lockdown. Ondertussen overkwam Karin’s gezin hun grootste nachtmerrie; Robin, Karin’s lief en de vader van haar kinderen bleek beenmergkanker te hebben en werd heel kort na de diagnose en de snel gestartte stevige chemokuur ingehaald door corona. Er zat 10 weken tussen de diagnose en het overlijden van Robin op 22 april 2020.

 

 

 

 

Dreumeland nu

Inmiddels zijn we alweer wat verder en heeft Karin drastische beslissingen moeten nemen. De gezellige lessen aan particulieren zijn helaas voor onbepaalde tijd gestopt. In eerste instantie door de eerste lockdown, vervolgens door het overlijden van Karin’s man en vervolgens doordat de maatregelen steeds onduidelijk waren en het opstarten veel tijd kost. Dus zolang de verwachtingen onduidelijk zijn, willen we nog niet starten. De dansdocentes zijn ook allemaal zzp-er en ze weer binnenhalen voor werk waarvan niet duidelijk is voor hoe lang dat zal zijn, is niet reëel. 

Er is gekeken naar wat wel door kan gaan en daar is de focus op. Helaas zijn dat voor nu de docententrainingen en de lessen voor zwangeren en baby’s. Voor de dans- en yogalessen staan we zeker open voor overname en gaan we graag in gesprek!