Babymassage

Leer in 3 weken hoe je je baby verwend met een heerlijke massage, die hem of haar helpt om zich lekkerder in zijn/haar vel te zitten. Na een massage slaapt een baby dieper en daardoor meestal ook langer. De massage geeft jou en je kindje een heerlijk ontspannen momentje.

Babymassage logo

Leer in 3 weken hoe je je baby verwend met een heerlijke massage, die hem of haar helpt om zich lekkerder in zijn/haar vel te zitten. Na een massage slaapt een baby dieper en daardoor meestal ook langer. De massage geeft jou en je kindje een heerlijk ontspannen momentje. Kijk onderaan de pagina voor de aanmelding en meer informatie.

De lessen gaan door bij minimaal 3 deelnemers. Gaat de les niet door, dan overleggen we met je of we de datum verschuiven of we storten zonder problemen je geld terug!

Meer informatie…

Tijdens de cursus babymassage leer je je kindje (leeftijd: 6 weken tot 8 maanden) masseren volgens de Shantala methode. In een cursus van 4 weken leer je de hele massage. Deze massagevorm is geschikt voor alle moeders/vaders met baby’s. Daarnaast is deze cursus goed bruikbaar bij baby’s die veel huilen, buikkrampjes hebben, onrustig zijn, zich overstrekken en couveuse baby’s.

Al in de baarmoeder is de huid van de baby het belangrijkste communicatiemiddel. De eerste ‘taal’ die het kind leert, is de taal van de aanraking. Hoewel in de meeste gevallen moeder en kind elkaar zonder woorden aardig begrijpen, kan je via de babymassage toch iets extra’s toevoegen wat van onschatbare waarde is.

Ook voor baby’s die geboren worden na een probleemloze zwangerschap is de overgang van de warme, veilige baarmoeder naar onze grote mensenwereld een enorme verandering.

Door de baby regelmatig te masseren worden de zintuigen van het kindje geactiveerd. Slaap- en eetritme kunnen hierdoor verbeteren. De ongemakken van eventuele darmkrampjes kunnen beter opgevangen worden als je hebt geleerd om daar mee om te gaan. Baby’s die veel huilen en/of erg onrustig zijn worden door de massage gerustgesteld en ontspannen. Baby’s die overstrekken, hebben ook duidelijk baat bij regelmatige massages. Babymassage kan door iedereen gemakkelijk geleerd worden. Je hebt er geen speciale voorkennis voor nodig!

Wist je dat Dreumeland meewerkt aan een onderzoek naar het effect van babymassage op de hechting van een baby? Een mooi waardevol onderzoek. We zijn heel erg benieuwd naar de uitslag. Helaas duurt dat nog tot eind 2024. Lees hier meer over dat onderzoek.

Dreumeland babymassage