Zwangerschapsyoga (online)

Ben je op zoek naar een praktische cursus waar je praktische tips en informatie krijgt over zwanger zijn en bevallen? En waar je ook leert te ontspannen met je zwangere lijf? √Čn die je ook nog eens online kan volgen? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Zwangerschapsyoga online 2

Tijdens deze serie van 9 lessen leer je je te ontspannen op basis van klassieke Hatha yoga en om dit ook toe te passen tijdens de bevalling. Iedere les doen we ontspanningsoefeningen, ademhalingsoefeningen en natuurlijk yogahoudingen. De oefeningen zijn uiteraard afgestemd op zwangeren. De cursus heeft tevens een hele praktische invulling; namelijk informatie over het zwanger zijn, het veranderende lichaam en uiteraard de bevalling. Zo zal er iedere les ongeveer 15 minuten een thema worden behandeld.

Pregnant,woman,using,laptop,at,home.,close up,pregnant,belly,of

De lessen hebben de volgende thema’s:

les 1: introductie
les 2: je houding
les 3: je bekken
les 4: je ademhaling
les 5: ontspanning
les 6: baarhoudingen
les 7: partnerles (geen yoga)
les 8: bevallen

Beautiful pregnant woman thinking of her baby

Les 7 kan je samen met je partner kijken, dat kan gewoon op de bank er zit namelijk geen yoga-onderdeel in. Deze les is praktisch en informatief; je partner krijgt veel over hoe hij/zij jou het beste kan helpen en de les behandelt een gemiddelde bevalling en beschrijft o.a. alle fases die daarbij doorlopen worden. Vooral handig voor de partner die zelf niets wilt lezen/volgen dus!

Na betaling krijg je toegang tot de videolessen en kan je een reader downloaden met uitgeschreven informatie per les. Zo kan je ook nog informatie nalezen.

De cursus heeft overigens geen ‘zweverig’ karakter.

Via onze site kan je je ook aanmelden voor de cursus hypnobirthing. Ook dit is een niet-zweverige cursus die je voorbereid op je bevalling. Deze cursus kan je alleen volgen of samen met je partner. Deze cursus word live en fysiek gegeven.